AVIZ JURIDIC SI CONDITII GENERALE DE UTILIZARE

I- AVIZ JURIDIC

Editor: Site-ul Sephora este produs si editat de Sephora Cosmetics Romania SA, o societate pe actiuni cu un capital de 478.400 LEI, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub numarul J40/9300/2000, cu sediul social in:
Bucuresti, Sectorul 3, Splaiul Unirii, nr.165, Complexul de Birouri “Timpuri Noi Square”, Cladirea TN Offices 2, etaj 7
Telefon: 031 432 8880 
E-mail: suportclienti@sephora.ro
CUI: 13434907, atribut fiscal RO
Site gazduit de compania Salesforce.com France SAS cu sediu central in  3 Avenue Octave Gréard 75007 Paris si numarul de telefon este 01 72 10 94 00. 

II- CONDITII GENERALE DE UTILIZARE

1. Scopul site-ului

Site-ul Sephora (denumit in continuare „Site”) este un site de comert electronic care ofera parfumuri, produse cosmetice si accesorii de vanzare utilizatorilor de internet (denumiti in continuare „Vizitator (i)”). Acest site este accesibil:
- prin internet la adresa www.sephora.ro;
- prin serviciile „Appstore” si „Playstore” sub forma unei aplicatii mobile destinate utilizarii pe dispozitive iOS si Android compatibile.
 

2. Date personale si cookie-uri

Sephora colecteaza date cu caracter personal in cadrul acestui site.
Pentru a afla mai multe despre practicile Sephora in ceea ce priveste colectarea, utilizarea si comunicarea datelor cu caracter personal, precum si dispozitiile referitoare la exercitarea drepturilor, Vizitatorii sunt invitati sa consulte documentele „Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal”  si „Politica de Utilizare a Cookie-urilor” de pe Site.
 

3. Proprietatea intelectuala
3.1. Site

Site-ul si orice software utilizat in mod necesar in legatura cu acesta pot contine informatii confidentiale, precum si date protejate de legea proprietatii intelectuale. Astfel, daca nu se prevede altfel, drepturile de proprietate intelectuala asupra documentelor si a oricaror date de orice fel continute pe Site si fiecare dintre elementele care compun Site-ul (imagini, ilustratii, sunete, texte, elemente grafice, charter etc.), inclusiv software-ul, bazele de date si buletinele informative sunt proprietatea exclusiva a Sephora (in continuare „Continutul”), care nu acorda nicio licenta sau niciun alt drept decat cel de consultare a Site-ului. 

Reproducerea integrala sau partiala a continutului este autorizata numai in scopuri exclusive de informatii pentru uz personal si privat, orice reproducere si orice utilizare a copiilor facute in alte scopuri in orice mod si sub orice forma este interzisa in mod expres. 

De asemenea, este interzisa copierea, modificarea, crearea unei lucrari derivate, asamblarea, decompilarea (cu exceptia celor prevazute de lege), vanzarea, atribuirea, sub-licenta sau transferul in orice mod al oricarui drept referitor la Continut. De asemenea, este interzisa modificarea intregului continut ori partial al acestuia si, in special, a software-ului sau utilizarea versiunilor modificate ale software-ului, in special in vederea obtinerii accesului neautorizat la serviciu si a accesului site-ului prin orice alt mijloc decat interfata care este furnizat Vizitatorului de catre Sephora in acest scop. 

3.2. Marci

Se reaminteste ca societatea Sephora este proprietarul marcii Sephora si al logo-urilor sale.

Vizitatorul recunoaste drepturile exclusive ale Sephora asupra marcii Sephora si se abtine de la a face orice utilizare a acestuia si, mai general, de la incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala ale Sephora. Sephora isi rezerva dreptul de a cere despagubiri in caz de contrafacere si, in general, de incalcare a drepturilor sale de proprietate intelectuala. De asemenea, Vizitatorul se abtine de la incalcarea oricaror drepturi de proprietate si, in special, a drepturilor de proprietate intelectuala, pe care le poate detine orice companie din grupul caruia ii apartine Sephora.

Toate celelalte marci sau sigle care apar pe Site sunt proprietatea Sephora sau a unei companii din grupul caruia ii apartine Sephora sau a furnizorilor, partenerilor sau furnizorilor sai de servicii. Orice utilizare, in orice mod, a acestor marci comerciale si / sau sigle si / sau orice alt Continut este supusa autorizarii prealabile exprese a Sephora sau a titularului drepturilor de proprietate intelectuala in cauza.

3.3. Linkuri hipertext

Site-ul poate include legaturi catre alte site-uri Internet sau alte surse de internet. In masura in care Sephora nu poate controla aceste site-uri si surse externe, Sephora nu poate fi considerata responsabila pentru furnizarea acestor site-uri si surse externe si nu poate purta nicio responsabilitate pentru continutul, publicitatea, produsele, serviciile sau orice alte informatii sau date disponibile pe sau de pe aceste site-uri sau surse externe. In plus, Sephora nu poate fi trasa la raspundere pentru daunele sau pierderile dovedite sau presupuse rezultate din sau in legatura cu utilizarea sau faptul ca au avut incredere in continutul, bunurile sau serviciile disponibile pe aceste site-uri sau surse externe.

Orice creare de linkuri catre Site-ul Sephora, orice incadrare a Site-ului si, in general, orice utilizare a unui element care alcatuieste Site-ul, este supusa autorizarii prealabile si exprese a Sephora, care poate fi revocata in orice moment,la latitudinea sa. Sephora isi rezerva dreptul de a:
(i)    solicita eliminarea oricarui link catre Site care nu a fost sau nu mai este autorizat si 
(ii)    de a solicita daune pentru daunele suferite ca urmare.
 

4. Comportamentul vizitatorilor

Fiecare Vizitator trebuie sa utilizeze Internetul in mod responsabil cu respect si curtoazie in ceea ce priveste drepturile altor utilizatori de Internet.

Ca atare, Vizitatorului, prin accesarea site-ului, ii este interzis in mod special:
- incarcarea pe site, afisarea, trimiterea prin e-mail sau transmiterea prin orice alte mijloace ilegale, daunatoare, amenintatoare, abuzive, hartuitoare, continut defaimator, vulgar, obscen, contrar moralitatii, incalcand confidentialitatea unei persoane, inclusiv dreptul la imagine, odios sau dispretuitor sau socant din punct de vedere rasial, etnic sau de alta natura;

- incarcarea pe site, afisarea, trimiterea prin e-mail sau transmiterea prin orice alte mijloace de materiale publicitare sau promotionale nesolicitate sau neautorizate, „materiale publicitare”, „informatii false”, „scrisori in lant” sau orice alta forma de solicitare;

- incarcareape site, afisarea, trimiterea prin e-mail sau transmiterea prin orice alte mijloace orice element care contine virusi software sau alte coduri, fisiere sau programe de computer concepute pentru a intrerupe, distruge sau limita functionalitatea oricarui software sau hardware sau a oricarui echipament de telecomunicatii ;

- intreruperea Site-ului, serverelor sau retelelor conectate la Site sau incalcarea cerintelor, procedurilor, regulilor sau reglementarilor retelelor conectate la Site;

- incercarea de  subminare a  serviciului oricarui utilizator, gazda sau retea, care include, fara a se limita la: expunerea site-ului la virusi, atacuri tip denial-of-service, trimiterea de mesaje SPAM sau incercarea de modificarea a pachetelor de date TCP/IP, or a oricarei informatii continute in header-ul regasit in url-uri sau email;

- accesarea de date care nu apartin Vizitatorului sau introducerea/utilizarea unui server / cont la care Vizitatorul nu este autorizat sa aiba acces;

- incercarea de a testa, scana sau testa vulnerabilitatea unui sistem sau a unei retele sau de a incalca masurile de securitate sau autentificare fara a primi autorizatie;

- identificarea ca o alta persoana;

- desfasurarea unei  o activitati  sau incitarea unei terte persoane sa desfasoare o activitate ilegala sau orice alta activitate care ar incalca drepturile Sephora, ale furnizorilor, partenerilor, distribuitorilor, agentilor de publicitate sau ai oricarui alt Vizitator;

- transmiterea sau transferarea(prin orice mijloace) informatii sau programe software derivate de pe site, in special catre alte tari sau catre anumiti cetateni straini, cu incalcarea unei legi sau reglementari nationale sau internationale.

Prin recunoasterea naturii globale a retelei de internet, fiecare vizitator se angajeaza sa respecte toate regulile si procedurile locale si internationale referitoare la comportamentul online si continutul acceptabil, si in special toate legile aplicabile privind transmiterea datelor tehnice.

In orice moment si din orice motiv, Sephora poate implementa orice mijloace pentru a pune capat, fara notificare prealabila, utilizarii Site-ului de catre Vizitator sau a oricaruia dintre serviciile Sephora pentru orice comportament. In caz de ncalcarea a acestor conditii de utilizare, Sephora isi rezerva dreptul de a pretinde orice daune si prejudicii de la Vizitator.
 

5. Raspunderea
5.1. Accesul si functionarea site-ului

Vizitatorul este pwrsoana responsabila de configurarea resurselor IT si de telecomunicatii care sa permita accesul la Site-ul Sephora si care detine toate cunostintele necesare pentru utilizarea Internetului si accesarea Site-ului. Vizitatorul este responsabil pentru costurile conexiunii si echipamentelor asociate cu accesarea internetului si utilizarea site-ului Sephora.

Vizitatorul foloseste site-ul pe propriul risc. Prin urmare, Sephora nu poate fi trasa la raspundere pentru daunele pe care orice Vizitator le poate suferi ca urmare a unei astfel de utilizari. In plus, SEPHORA DECLARA CA NU ISI ASUMA NICIO RESPONSABILITATE PENTRU DAUNE INDIRECTE, ORICARE SUNT CAUZELE, ORIGINELE, NATURA SAU CONSECINTELE, INCLUSIV, IN SPECIAL COSTURILE CARE POT REVENI IN LEGATURA CU DOBANDIREA PROPRIETATII OFERITE PE SITE, PIERDEREA DE DATE DE PROFIT, ORI A MARFURILOR SI CARE POT APAREA CA REZULTAT AL ACCESULUI LA SITE SAU INCAPABILITATII DE A ACCESA SAU CREDITUL ACORDAT ORICEI INFORMATII OBTINUTE DIRECT SAU INDIRECT ACOLO.


5.2. Limitare a raspunderii

Site-ul contine, de asemenea, informatii de la terti si linkuri catre alte site-uri web. Sephora nu controleaza acuratetea informatiilor continute in acestea sau a continutului acestora. In consecinta, Sephora nu poate fi in niciun fel responsabila pentru daunele rezultate din utilizarea, accesul sau incapacitatea de a utiliza aceste informatii ale tertilor sau continutul altor site-uri web.

Sephora nu poate avea nicio garantie de orice fel, implicita sau explicita, in special in ceea ce priveste integritatea, acuratetea, actualitatea, nerespectarea, disponibilitatea, fiabilitatea sau caracterul complet al informatiilor, produse, accesorii sau servicii care apar pe Site si nici adecvarea acestora pentru utilizarea pe care Vizitatorul intentioneaza sa o faca.

Orice reclamatie depusa de un Vizitator impotriva Sephora trebuie facuta in termen de 6 luni de la aparitia evenimentului, care face obiectul reclamatiei.
 

6. Generalitati

6.1. Modificari

Sephora isi rezerva dreptul de a modifica si actualiza conditiile generale de utilizare fara notificare prealabila. Pentru a fi informat cu privire la aceste posibile modificari, Sephora recomanda Vizitatorului sa reciteasca regulamentul T&C. Utilizarea Site-ului va fi supusa T&C-urilor in vigoare la momentul utilizarii.


6.2. Completitudine


In cazul in care una dintre clauzele acestor T&C este nula din cauza unei modificari a legislatiei, reglementarilor sau printr-o hotarare judecatoreasca, aceasta nu poate afecta in niciun caz validitatea si respectarea celorlalte clauze ale T&C.

6.3. Lege aplicabila


Aceste T&C sunt supuse legii  romane. 

ORICE DISPUTA LEGATA DE EXISTENTA, INTERPRETAREA, EXECUTAREA SAU INCALCAREA CONTRACTULUI INCHEIAT INTRE SEPHORA SI VIZITATORUL, CHIAR IN CAZUL PLURALITATII PARTILOR, VA FI, in lipsa unui acord  al partilor, de competenta exclusiva a instantelor din  ROMANIA, BUCURESTI. 

Pentru orice informatii, puteti contacta Serviciul Clienti la numarul 031 432 8880, in timpul orelor de deschidere a Serviciului Clienti indicat in „Contact” sectiunea site-ului.