REGULAMENT CARDURI CADOU SEPHORA

Regulamentul de achizitie si de utilizare a

Cardului Cadou Sephora” si a ,,E-Cardului Cadou Sephora

 1. ORGANIZATOR

I.1. Organizatorul campaniei „Card Cadou Sephora si E-Card Cadou Sephora” este SEPHORA COSMETICS ROMANIA S.A., persoana juridica romana, cu sediul in Bucuresti, Sector 3, Splaiul Unirii nr. 165, Complexul de birouri ,,Timpuri Noi Square”, TN2 Offices, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti sub nr. J40/9300/2000, Cod Unic de Inregistrare: 13434907, reprezentata legal de doamna Roxana Rasu, in calitate de Director General.

II. DURATA SI LOCATIA DE DESFASURARE A CAMPANIEI

II.1. Durata campaniei este nelimitata, pana la decizia Organizatorului de a sista aceasta campanie, prin act aditional la prezentul Regulament.

II.2. Cardurile Cadou Sephora sunt reprezentate de urmatoarele doua tipuri de card: cardul cadou fizic (denumit in cele ce urmeaza ,,Card Cadou”) si cardul cadou dematerializat/digital (denumit in cele ce urmeaza ,,E-Card Cadou ”). E-Card Cadou desemneaza un cont pre-platit pe site-ul web al Organizatorului. Fiecarui E-Card Cadou ii este asociat un cod unic. Acest cont pre-platit este gazduit in contul bancar obisnuit al Organizatorului si constituie un avans in beneficiul purtatorului Voucherului Cadou, pentru orice comandă facuta la Organizator.

II.3. Campania se desfasoara atat in intreaga retea de magazine fizice Sephora de pe intregul teritoriu al Romaniei – pentru Carduri Cadou, cat si in magazinul online Sephora, pe site-ul web al Organizatorului: www.sephora.ro , pentru E-Carduri Cadou .Lista de magazine fizice poate fi consultata online la urmatoarea adresa: https://www.sephora.ro/magazine.html.

Lista de magazine fizice poate fi consultata online la urmatoarea adresa: https://www.sephora.ro/magazine.html .

II.4. Cardurile Cadou emise in magazinele Sephora din alte tari nu sunt utilizabile in magazinele Sephora din Romania. Cardurile Cadou emise in magazinele Sephora din Romania sunt valabile doar in magazinele de pe teritoriul Romaniei. 

II.5. E-Cardurile Cadou pot fi achizitionate prin intermediul paginii de internet, accesand site-ul web https://www.sephora.ro/cadouri/card-cadou.html ori aplicatiile mobile ,,Appstore” si ,,Playstore” pe dispozitive iOS si Android.

II.6. Ambele tipuri de Carduri Cadou pot fi utilizate atat in magazinele fizice, cat si pe www.sephora.ro si in aplicatiile mobile Sephora iOS si Android.

II.7. Ambele tipuri de card cadou sunt valabile 12 luni de la data achizitiei, pentru un numar nelimitat de tranzactii, in limita soldului disponibil. Dupa expirarea perioadei de valabilitate, Cardul Cadou, respectiv E-Cardul Cadou este inchis si nu mai poate fi utilizat pentru achitarea contravalorii produselor achizitionate, soldul acestuia fiind astfel considerat pierdut de catre client. Posesorul cardului cadou are intreaga responsabilitate in legatura cu expirarea perioadei de valabilitate si cu respectarea acestei date inscrise pe Cardul Cadou, respectiv Voucherul Cadou, nefiind indreptatit la niciun fel de despagubire din partea Organizatorului.

III. DREPTUL DE PARTICIPARE

III.1. Orice persoana care doreste sa ofere un cadou sub forma de cumparaturi din magazinele fizice sau din magazinul online Sephora poate sa achizitioneze un Card Cadou Sephora, respectiv un E-Card Cadou Sephora, pe care sa il ofere persoanei pe care o are in vedere. 

III.2. Cardurile Cadou si E-Cardurile Cadou pot fi achizitionate de persoane fizice sau juridice, indiferent daca au sau nu domiciliul ori resedinta in Romania. Persoana fizica trebuie sa fie majora sau sa aiba cel putin 14 ani si sa detina acordul prealabil al parintelui/tutorelui pentru a achizitiona un card cadou.

III.3. Este strict interzisa achizitionarea de Carduri Cadou/E-Carduri Cadou in scopul revanzarii ori in scop de marketing, cu exceptia achizitiilor ce fac obiectul unor raporturi contractuale separate cu persoane juridice si care pot avea scop de marketing. Nerespectarea acestei obligatii da dreptul Organizatorului sa solicite repararea tuturor prejudiciilor cauzate pentru nerespectarea prezentei clauze, avand dreptul sa faca dovada prin orice mijloc de proba.

III.4. Organizatorul isi rezerva dreptul, la discretia sa absoluta, de a anula participarea oricarei persoane care nu respecta prezentul Regulament, care este suspectat de frauda, care actioneaza intr-un mod lipsit de etica sau perturbator sau care se determina ca actioneaza cu intentia de a deranja, abuza, ameninta sau hartui orice persoana, fara a avea obligatia de a o demonstra cu probe.

IV. MODUL DE DESFASURARE

IV.1. Cardul Cadou Sephora se poate achizitiona din magazinele Sephora, iar E-Cardul Cadou Sephora de pe site-ul web al Organizatorului, respectiv www.sephora.ro , ori din aplicatiile mobile iOS si Android. Plata poate fi realizata in numerar sau prin card bancar in magazinele fizice (Card Cadou) si doar prin card bancar in cazul in care achizitionarea are loc prin intermediul site-ului web sau al aplicatiilor mobile iOS si Android (E-Card Cadou), fara a se percepe nicio taxa de emitere.

IV.2. Orice Comanda a unui E-Card Cadou presupune acceptarea Termenilor si a Conditiilor de Vanzare, a Conditiilor Generale de Utilizare a Site-ului Web si a prevederilor documentelor „Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal”, „Politica de Utilizare a Cookie-urilor”, fara a aduce atingere eventualelor conditii contractuale particulare convenite de Parti, daca exista. Conditiile generale de vanzare definite de catre Organizator si garantiile asociate se aplica de plin drept pentru cumparaturile efectuate folosind soldul disponibil pe E-Cardul Cadou.

IV.3. Cumpararea E-Cardului Cadou se poate efectua de catre o singura persoana (cumparare simpla) sau de catre mai multe persoane (cadou in comun, achizitia efectiva fiind facuta de catre un Initiator). Principalele functii sunt listate mai jos, de maniera neexhaustiva:

 1. Pentru Initiator, posibilitatea de a selecta o imagine pentru Voucherul Cadou, de a scrie un mesaj vizibil pe Voucherul Cadou;
 2. Posibilitatea pentru Initiator de a imprima Voucherul Cadou, de a-l trimite imediat sau decalat unui Beneficiar la alegerea sa proprie, de a propune apropiatilor sai sa contribuie la E-Cardul Cadou pentru a-i creste valoarea;
 3. Pentru Participanti, posibilitatea de a credita E-Cardul Cadou prin diferitele mijloace de plata disponibile, precum carduri bancare;
 4. Pentru Beneficiar, posibilitatea de a utiliza Voucherul Cadou pentru a efectua cumparaturi de la Organizator.

IV.4. Initiatorul are posibilitatea de a scrie un mesaj personal care va fi afisat pe Voucherul Cadou. Organizatorul nu este raspunzator pentru textele scrise de catre Initiator si nu poate garanta veridicitatea acestora. Prin adaugarea de continut sau de informatii, cumparatorul/Initiatorul acorda consimtamantul de a folosi acest conținut pentru a-l prelucra in scopurile serviciului. Organizatorul va folosi orice informatie numai in conformitate cu politica sa privind respectarea vietii private. Continutul adaugat nu poate: (a) sa incalce drepturile de proprietate intelectuala ale unei terte parti; (b) sa incalce orice lege aplicabila in Romania; (c) sa fie defaimator, insultator sau amenintator; sau (d) sa fie obscen sau pedofil. Organizatorul isi rezerva dreptul de a elimina orice continut personal adaugat, la discretia sa, cu sau fara notificare prealabila.

IV.5. Initiatorul are posibilitatea de a solicita apropiatilor sa contribuie la un E-Card Cadou care nu a fost inca finalizat, adica atunci cand Voucherul Cadou nu a fost inca emis. Pentru a face acest lucru, Initiatorul dispune de un link de partajare pe care il poate distribui apropiatilor prin intermediul casutei postale proprii sau prin orice alte mijloace personale la alegere. Initiatorul se ocupa personal de distribuirea acestui link si este singurul responsabil pentru acesta. Orice vizitator care acceseaza pagina de contributie la E-Cardul Cadou prin intermediul link-ului de partajare este considerat a fi facut acest lucru la solicitarea expresa a Initiatorului. Orice vizitator care a ajuns pe pagina de contributie prin intermediul link-ului de partajare are dreptul sa participe la E-Cardul Cadou efectuand o contributie financiara prin mijloacele de plata disponibile. Atunci cand vizitatorul acceseaza pagina de contributie a E-Cardului Cadou, numele Initiatorului, precum si cel al Beneficiarului sunt afisate clar. Orice Participant este prezumat a-l cunoaste atat pe Initiator, cat si pe Beneficiar. Inainte de a contribui la un E-Card Cadou, este responsabilitatea vizitatorului sa se asigure de autenticitatea solicitarii Initiatorului. In caz de indoiala, vizitatorul este obligat sa verifice direct cu persoana Initiatorului. Organizatorul nu poate fi tras la raspundere pentru o eroare a unui Participant.

IV.6. Cardul Cadou va fi livrat fizic si activat pe loc, imediat dupa ce este procesata plata. E-Cardul Cadou este digital, fiind activat in ziua achizitiei si livrat prin transmiterea Voucherului Cadou prin e-mailul aferent contului clientului/Initiatorului,  in 12 ore de la momentul achizitionarii sau la o data aleasa de cumparator/Initiator. Voucherul Cadou reprezinta suportul electronic asociat E-Cardului Cadou, pe care figureaza un cod unic si un PIN.  In situatia in care cumparatorul/Initiatorul alege optiunea ,,trimitere prin e-mail”, se va transmite E-Cardul Cadou inclusiv tertului Beneficiar.

IV.7. Voucherul Cadou nu poate fi primit in cazurile urmatoare:

 1. Filtrul anti-spam al mesageriei a blocat documentul atasat sau a redirectionat mesajul catre folderul „Spam” sau „Junk E-mail”;
 2. Firewall-ul a blocat mesajul sau documentul atasat;
 3. Casuta de e-mail si-a atins limita de dimensiune;
 4. Adresa de e-mail este invalida.

IV.8. Cu ocazia cumpararii unui E-Card Cadou, transferul de proprietate se efectueaza dinspre Organizator spre cumparator/Initiator in momentul emiterii Voucherului Cadou. Cumparatorul/Initiatorul este pe deplin responsabil pentru transmiterea Voucherului Cadou catre un Beneficiar, un tert la alegere, inclusiv atunci cand Initiatorul selecteaza optiunea „trimitere catre un beneficiar prin e-mail”.

IV.9. Utilizarea E-Cardului Cadou ca titlu de plata se bazeaza pe utilizarea unui cod si a unui PIN imprimate pe Voucherul Cadou corespunzator. Initiatorul si Beneficiarul se angajeaza sa ia toate masurile adecvate pentru a asigura securitatea si confidentialitatea acestor coduri. Organizatorul nu poate fi facut raspunzator in cazul unei erori cu privire la Beneficiar, al pierderii suportului cu codul, al falsificarii sau al oricarei utilizari frauduloase a acestui cod. De asemenea, de indata ce cumparatorul/Initiatorul transfera E-Cardul Cadou catre un Beneficiar, acesta din urma se prezuma ca accepta de plin drept cesiunea si conditiile de vanzare ale E-Cardului Cadou care sunt specificate pe suport.

In cazul pierderii suportului electronic al Voucherului Cadou, Beneficiarul trebuie sa contacteze Initiatorul pentru a obtine o noua copie electronica. Daca cumparatorul/Initiatorul a pierdut el insusi suportul electronic (in urma stergerii, de exemplu, a mesajului electronic care il continea), acesta va putea primi o copie electronica in baza unei solicitari adresate Organizatorului prin intermediul link-ului de contact prezent in subsolul paginii web. In acest caz, copia electronica va fi retrimisa pe adresa de e-mail a cumparatorului/Initiatorului folosita initial pentru achizitie. In niciun caz nu este posibil sa se obtina o reeditare a Voucherului Cadou, adica un nou cod.

IV.10. Valoarea Cardului Cadou fizic este cuprinsa intre 50 si 4.500 lei, iar valoarea E-Cardului Cadou este cuprinsa intre 50 si 1.000 lei. Suma cu care se va incarca respectivul card cadou nu este purtatoare de TVA sau de orice alte taxe in sarcina cumparatorului/Initiatorului. In cazul achizitionarii E-Cardului Cadou de mai multe persoane, drept cadou comun, fiecare contributie este alocata in totalitate soldului E-Cardului Cadou, fara costuri suplimentare.

IV.11. Nicio alta promotie nu se poate aplica la achizitionarea unui Card Cadou sau E-Card Cadou. Nici Cardul Cadou si nici E-Cardul Cadou nu pot fi reincarcate. Nu se acorda contravaloarea in bani a Cardului Cadou si nici a E-Cardului Cadou, decat in cazul anularii cardului, in conditiile prezentului Regulament. Nu se acorda rest la achizitiile cu Cardurile Cadou ori cu E-Cardurile Cadou, iar soldul nu poate fi transferat sau rascumparat. Cardul Cadou, respectiv E-Cardul Cadou nu pot fi folosite pentru achizitia altor carduri.

IV.12. Ambele tipuri de carduri pot fi utilizate pentru una sau mai multe tranzactii, pana la suma creditului, putand fi completata cu un alt mijloc de plata acceptat de Sephora in cazul in care pretul total al comenzii este superior creditului disponibil pe cardul cadou. Se accepta maximum cinci carduri cadou per comanda cu pretul total de cel mult 5.000 lei. Daca, dupa o comanda, ramane un sold disponibil pe Cardul Cadou, respective pe E-Cardul Cadou, aceasta suma poate fi utilizata pentru orice alta comanda ulterioara, in limita datei de valabilitate a cardului cadou. Se accepta maximum cinci carduri cadou per comanda cu pretul total de cel mult 5.000 lei. Daca, dupa o comanda, ramane un sold disponibil pe Cardul Cadou, respective pe E-Cardul Cadou, aceasta suma poate fi utilizata pentru orice alta comanda ulterioara, in limita datei de valabilitate a cardului cadou. Cardurile cadou nu sunt acceptate pentru comenzile livrate prin „Click & Collect”. Debitarea de pe cardul Cadou sau E-Cardul Cadou a sumei utilizate pentru achitarea comenzii se face doar dupa confirmarea comenzii.

IV.13. Daca soldul E-Cardului Cadou este insuficient pentru a acoperi o comanda online, va fi solicitata in timpul operatiunii o plata complementara acceptata de Organizator pentru a putea finaliza comenda si plata.

IV.14. Fiecare Card Cadou are o valoare unica si are inscris pe fata un cod unic de bare, care va fi citit la momentul achizitiei/activarii cardului, la momentul verificarii soldului si a duratei de valabilitate a cardului si la momentul platii utilizand cardul in cauza. Nu se pot furniza detalii despre tranzactiile care au fost facute cu respectivul card. 

IV.15. Atat Cardul Cadou, cat si E-Cardul Cadou pot fi utilizate imediat dupa emitere, la cumpararea oricarui produs, inclusiv a celor aflate in promotie sau alte oferte speciale, in limita valorii acestuia.

IV.16.  Cardul Cadou si E-Cardul Cadou poate fi anulat la initiativa cumparatorului doar in cazuri exceptionale precum sustragere card, deteriorare card, erori incarcare card etc., sub conditia prezentarii dovezii ca respectivul card a fost achizitionat de catre cumparatorul ce solicita anularea si a dovezilor motivului anularii.

In acest scop, cumparatorul va formula o solicitare in magazinul de unde a achizitionat Cardul Cadou respectiv prin intermediul Formularului de contact disponibil in subsolul paginii site-ului web www.sephora.ro , in termen de 14 zile de la data emiterii Voucherului Cadou. Orice cerere transmisa cu depasirea termenului de 14 zile nu va putea fi onorata.

IV.17. In caz de anulare, cumparatorul va fi recreditat, in mod gratuit prin emiterea unui nou card cadou cu aceeasi suma existenta pe card la data anularii.

IV.18. Daca dupa o achizitie platita cu un Card Cadou sau E-Card Cadou articolele sunt returnate in conditiile legii si a Politicii de Retur Sephora, respectivul card cadou folosit pentru plata nu va fi creditat din nou, nefiind reincarcabil. Pentru ambele tipuri de carduri, in cazul returnarii articolelor in magazinul fizic suma returnata aferenta achizitiei returnate va fi creditata prin emiterea unui nou Card Cadou incarcat cu suma corespunzatoare cu valabilitate conform art. II.7 din prezentul Regulament, iar in cazul returnarii prin curier, suma aferenta returului va face obiectul unui credit online vizibil in contul de client, ce poate fi utilizat ulterior doar pentru achizitii online, in termen de 12 luni de la crearea creditului online.

IV.19. In cazul anularii comenzii conform Termenilor si Conditiilor Generale de Vanzare soldul Cardului Cadou sau a E-Cardului Cadou, corespunzator pretului comenzii si care a fost blocat la momentul plasarii comenzii, va fi reactivat in termen de maximum 72 de ore de la momentul plasarii comenzii.

IV.20. Utilizatorii, respectiv Cardurile Cadou Sephora care nu indeplinesc conditiile de inscriere si de participare mentionate in prezentul Regulament vor fi eliminati(e) de catre Organizator.

V. LIMITAREA RASPUNDERII

V.1. Cardul Cadou este un produs la purtator, nenominal, fiind transmisibil prin simpla remitere de la o persoana la alta, responsabilitatea utilizarii acestuia revenindu-i exclusiv posesorului. Cardul este transmisibil, putand fi utilizat si de o alta persoana decat cea careia i s-a oferit de catre achizitorul initial. 

V.2. Organizatorul nu isi asuma raspunderea si nu va inlocui Cardurile Cadou/E-Cardurile Cadou in caz de furt, pierdere, falsificare sau deteriorare. In aceste situatii, soldul Cardului Cadou/E-Cardului Cadou se considera pierdut, nefiind posibila niciun fel de despagubire in legatura cu evenimentul care a condus la imposibilitatea de utilizare a Cardului Cadou de catre detinatorul acestuia.

V.3. Organizatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru situatiile in care mai multe persoane revendica acelasi Card Cadou; dreptul de a utiliza Cardul Cadou va fi recunoscut persoanei care il prezinta fizic in magazin.

VI. CHELTUIELI INDIRECTE

VI.1. Participantilor la campanie nu le sunt impuse niciun fel de cheltuieli indirecte, in sensul Ordonantei de Guvern nr. 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata, astfel cum a fost republicata, cu modificarile ulterioare.

VII. INFORMAREA PARTICIPANTILOR

VII.1. Prezentul Regulament este disponibil oricarui solicitant in mod gratuit si permanent pe toata durata derularii campaniei, putand fi consultat in incinta tuturor magazinelor Sephora si/sau pe site-ul web www.sephora.ro .

VIII. DATE CU CARACTER PERSONAL – TEHNOLOGIA SI LIBERTATILE INFORMATIEI

Organizatorul este proprietarul ansamblului Datelor cu Caracter Personal transmise cu ocazia utilizarii serviciului de achizitie a E-Cardurilor Cadou. Acestea vor putea fi utilizate doar in scopul declarat, respectiv in scop comercial. Ca atare, in calitatea sa de operator de date, Organizatorul se angajeaza sa respecte prevederile legale aplicabile procesarii computerizate a datelor cu caracter personal. Orice utilizator poate solicita stergerea tuturor Datelor sale cu Caracter Personal folosind link-ul de contact disponibil in partea de jos a paginii web www.sephora.ro .

IX. RASPUNDEREA ORGANIZATORULUI

IX.1. Organizatorul este exonerat de raspundere in caz de forta majora sau de caz fortuit, potrivit prevederilor art. 1.351 Cod Civil. 

IX.2. Pentru scopul acestui Regulament, forta majora inseamna orice eveniment care nu poate fi controlat, remediat sau previzionat de catre Organizator si a carui aparitie il pune pe acesta din urma in imposibilitatea de a-si indeplini obligatiile asumate prin prezentul Regulament. In categoria acestor evenimente sunt incluse, fara a se limita la acestea: razboaie, incendii, inundatii, greve si blocade, cutremure, alte catastrofe de orice fel, precum si orice reglementare care poate interzice sau modifica termenii Regulamentului.

IX.3. Organizatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru orice situatii ce ar putea rezulta din folosirea de catre o alta persoana decat participantul a Cardului Cadou/E-Cardului Cadou.

IX.4. Organizatorul nu poate garanta functionarea neintrerupta a serviciului de comercializare a E-Cardurilor Cadou si nu poate fi tinut raspunzator pentru indisponibilitatea, suspendarea sau functionarea defectuoasa a serviciului, in special in timpul intretinerii si actualizarii sale sau in cazul unei probleme provocate de reteaua de Internet. Organizatorul implementeaza mijloace de ultima generatie destinate sa previna orice modificare frauduloasa a E-Cardului Cadou. Cu toate acestea, cumparatorii/Initiatorii/Beneficiarii si utilizatorii in general admit faptul ca Organizatorul nu poate fi tinut raspunzator, cu exceptia cazului in care s-a dovedit o neglijenta grava, pentru daunele rezultate din:

 1. intruziuni sau modificari frauduloase efectuate de terti neautorizati in cadrul serviciului;
 2. timpi de raspuns anormal de lungi sau o functionare lenta a serviciului;
 3. pierderi, deteriorari, falsificari sau distrugere accidentala a datelor care constituie E-Cardul Cadou sau ale e-mailurilor schimbate intre Utilizatori si Organizator, inclusiv orice costuri de recuperare, reproducere sau reparare a acestor date sau mesaje.

IX.5.  Organizatorul nu poate fi tinut raspunzator decat in cazul in care se face dovada unei incalcari culpabile din partea sa a obligatiilor sale, astfel cum sunt ele prevazute in prezentul document. In orice caz, Organizatorul nu va fi raspunzator pentru daunele indirecte suferite de utilizator sau de o terta parte din cauza utilizatorului, in special pierderi financiare si/sau de venituri si/sau de profituri si/sau de posibile profituri viitoare si/sau pierderea sansei si/sau atingeri aduse imaginii. Orice informatii sau recomandari furnizate de Organizator nu pot fi interpretate ca reprezentand o garantie de niciun fel.

X. DISPOZITII FINALE

X.1. Prin achizitionarea/utilizarea unuia sau mai multor Carduri Cadou/E-Carduri Cadou clientii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament. 

X.2. SEPHORA COSMETICS ROMANIA S.A. isi rezerva dreptul sa modifice prezentul Regulament ori de cate ori este necesar, cu publicarea noului Regulament pe site-ul oficial al Organizatorului, respectiv www.sephora.ro, si punerea lui la dispozitia clientilor in magazine.

X.3. Orice reclamatie legata de desfasurarea campaniei va fi adresata in scris Organizatorului la adresa sediului social specificata in prezentul Regulament, in termen de 5 (cinci) zile lucratoare de la data la care s-a produs evenimentul reclamat.

X.4. Prezentul Regulament intra in vigoare incepand cu data de 20.04.2024

X.5. Eventualele litigii aparute intre Organizator si participantii la campanie vor fi solutionate pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, de catre instantele judecatoresti competente din Romania.

SEPHORA COSMETICS ROMANIA S.A.

prin reprezentant

Roxana Rasu