"VREAU SA CREEZ PRIMUL BRAND CU ADEVARAT DE LUX AL SECOLULUI 21"

– TOM FORD

Tom Ford s-a nascut si a crescut in Austin, Texas. A studiat designul la New York si Paris, iar in 1990 s-a alaturat companiei Gucci drept principalul designer de imbracaminte pentru femei al brandului. In 1994 a devenit Director de creatie, fiind numit in scurt timp vicepresedinte. Sub conducerea lui, Gucci a devenit unul dintre cele mai profitabile branduri de lux din lume, vanzarile crescand de la 230 de milioane de dolari in 1994 la 3 miliarde de dolari in 2003.

Ford a demisionat din functia sa in 2004 si a anuntat crearea TOM FORD in aprilie 2005. Astazi, marca ofera o colectie completa de imbracaminte pentru barbati, imbracaminte pentru femei, accesorii, ochelari, frumusete si mai recent, lenjerie si ceasuri. In prezent, exista peste 100 de magazine TOM FORD independente, cat si in locatii esentiale in intreaga lume.

Pe langa realizarile sale in industria modei, Ford este de asemenea scenarist, producator si regizor de film premiat. in 2009, Ford a scris, a produs si a regizat filmul nominalizat la Premiul Academiei „Un singur om”. Al doilea film „Nocturnal Animals” a avut premiera la festivalul de film de la Venetia in 2016, unde a castigat premiul Marelui Juriu, apoi trei nominalizari la Globul de Aur [castigand unul], noua nominalizari la BAFTA si o nominalizare la Premiul Academiei.

Tom Ford a redefinit luxul. El este un vizionar, iar succesul sau a fost recunoscut printr-o serie de premii internationale, 7 premii Council of Fashion Designers of America (CFDA), inclusiv prestigiosul lor premiu Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award in 2014 si The Menswear Designer of the Year in 2015. in 2019, domnul Ford a preluat functia de presedinte al CFDA.