Elimina

Ghid de frumusete
pentru ingrijirea solara.

Soarele te ajuta sa arati si sa te simti bine cu tine. Cu toate acestea, poate fi si daunator pentru piele; la urma urmei, razele UV sunt prezente toata ziua, in fiecare zi, indiferent daca soarele straluceste. Singura solutie pentru a le anula efectele daunatoare este protectia zilnica. Ce tip de SPF este cel mai bun in crema de zi sau in crema cu protectie solara? Urmeaza ghidul nostru de ingrijire si include-l in rutina ta zilnica.


Beauty
guide suncare.

Soarele te ajuta sa arati si sa te simti bine cu tine. Cu toate acestea, poate fi si daunator pentru piele; la urma urmei, razele UV sunt prezente toata ziua, in fiecare zi, indiferent daca soarele straluceste.

Singura solutie pentru a le anula efectele daunatoare este protectia zilnica. Ce tip de SPF este cel mai bun in crema de zi sau în crema cu protectie solara? Urmeaza ghidul nostru de ingrijire si include-l in rutina ta zilnica

VEZI TOATE PRODUSELE

FAQ

SPF inseamna factor de protectie solara si este, in general, comunicat prin numere pe ambalajul produselor de ingrijire solara. Numarul reprezinta cat timp pielea ta poate fi expusa la razele soarelui inainte de a arde. Dar SPF se refera doar la razele UVB, care sunt responsabile pentru arsurile solare.

Numarul SPF masoara capacitatea unei creme de protectie solara de a filtra razele UVB. Cu cat numarul este mai mare, cu atat protectia este mai puternica. Cat timp poti fi expus la aceste raze depinde de o serie de factori: fototipul pielii tale, puterea razelor UV... Asigura-te ca citesti instructiunile specifice fiecarui produs si verifica intotdeauna data de expirare inainte de utilizare.

UVA si UVB sunt cele doua tipuri de raze solare. Majoritatea razelor sunt de fapt UVA. Ele patrund adanc in piele si sunt responsabile pentru cauzarea semnelor de imbatranire prematura, pete intunecate si cancer de piele. UVB reprezinta doar 25% din raze. Acestea raman la suprafata pielii si activeaza melanocitele. Aceste celule produc melanina, pigmentul care da culoarea pielii si o face bronzata. UVB-urile sunt, de asemenea, cele care provoaca arsuri solare.

„Spectru larg” inseamna ca o protectie solara poate filtra atat razele UVA, cat si UVB. Acest lucru este esential atunci cand doresti sa indepartezi semnele de imbatranire prematura, arsurile solare si orice alte efecte negative ale soarelui, inclusiv cancerul de piele.

Un filtru chimic este un ingredient al cremei solare format din molecule organice. Ele absorb razele UV in locul pielii tale. Laboratoarele trebuie sa aleaga dintr-o lista de filtre care sunt autorizate de oficialii din domeniul sanatatii. Daca pielea ta este sensibila sau ai reactii alergice, filtrele minerale sunt in general o optiune mai buna.

Un filtru mineral (numit si filtru fizic sau anorganic) este format din diferite microparticule de minerale (adesea oxid de zinc sau dioxid de titan) care difracteaza lumina si reflecta razele UV. Acestea actioneaza ca o bariera asupra pielii tale. Sunt mai putin alergene si sunt eficiente imediat ce sunt aplicate. Ecologic, poti gasi adesea filtre minerale in produsele solare organice (care sunt in mod normal fara parabeni si conservanti).

TIPS-TRICKS

- Aplica o crema solara sau orice alta forma de SPF in fiecare zi, chiar daca soarele nu este vizibil.

- Aplica SPF zilnic dimineata sau inainte de orice expunere lunga la soare.

- Vara, reaplica SPF cel putin la fiecare 2 ore si mai des daca transpiri sau dupa ce ai inotat.

- Verifica data de expirare a produselor tale SPF si perioada de valabilitate a fiecarui produs atunci cand sortezi produsele tale de infrumusetare.

-Razele UVA iti pot deteriora pielea chiar si prin sticla. Asa ca nu ezita sa aplici protectie solara, chiar daca stai inauntru.

- Spala-ti bine fata noaptea pentru a scapa de orice reziduu din SPF care iti poate infunda porii.

-Prefera texturile mai usoare, cum ar fi gelul sau spray-ul, daca ai pielea grasa. Alege o textura mai bogata, precum o lotiune sau o crema, daca ai pielea uscata. Uleiurile sunt bune pentru toate tipurile de piele. Cel mai important lucru este sa alegi o protectie solara pe care sa o aplici cu placere, asa ca vei dori sa o folosesti tot timpul.

- Cu cat nuanta pielii tale este mai deschisa, cu atat SPF-ul tau ar trebui sa fie mai mare. Dar si pielea intunecata are nevoie de protectie! Desi este adevarat ca pielea fototip VI are o protectie mai naturala din cauza concentratiei mari de melanina, acest tip de piele nu este imun la arsurile solare. In plus, expunerea la soare poate provoca pete de varsta pe pielea intunecata, care sunt intunecate sau deschise la culoare. Un produs cu SPF 10-20 este o protectie excelenta pentru tonurile mai inchise ale pielii.

-

-Crema de protectie solara din filtre chimice trebuie aplicata cu 15-30 de minute inainte de expunere. In mod ideal, ar trebui sa aplici mai intai o data in timp ce esti acasa, inainte de a iesi. Apoi ar trebui sa aplici din nou in mod regulat dupa aceea.