FRUMUSETEA, UN DESTIN

LA INCEPUT, A FOST UN PRENUME

Josephine Esther Mentzer se naste la New York, dintr-un tata cehoslovac, om de afaceri, si o mama unguroaica, pe nume Rose Schotz. Ei o alinta Esty. Odata ce copila incepe scoala, diminutivul se transforma in Estée. Prenumele ramane, dar un detaliu nu a fost dezvaluit oficial niciodata: data de nastere a lui Estée. “Ma intrebati ce varsta am? Eu va raspund ca nu are nicio importanta”.

PRIMELE SUVENIRE ALE FRUMUSETII

Primul model de frumusete pentru Estée a fost mama sa. Asadar, primele sale amintiri de frumusete sunt marcate de ea si de ritualurile de infrumusetare urmate.

IN LUMINA REFLECTOARELOR

Estée filtreaza si cu comedia: “Actritele sunt intruparea frumusetii” – gandea ea. Tanara mama chiar isi face aparitia pe scena Cherry Lane Theater din New York. Dar Estée revine la prima sa pasiune, gasind mai multa satisfactie in recipiente si in cremele sale decat in afise. “Voiam sa-mi vad numele in partea de sus a afiselor, dar eram gata sa-mi sacrific acest vis, pentru a-mi vedea numele pe o cutie de crema.”

PE URMELE UNCHIULUI SAU

Estée se intereseaza de designul vitrinelor magazinului tatalui sau, dar ea decide sa mearga pe urmele unchiului sau chimist, John Schotz. Aproape de el, Estée isi dezvolta sensibilitatea pentru frumusete, ceea ce va face din ea un pionier in acest domeniu.

PUTEREA DE A CREA FRUMUSETE

"Unchiul sau o invata sa-si curete pielea cu uleiuri, in detrimentul sapunurilor agresive pentru epiderma. Ii ofera si secretele fabricarii cremei sale all-in-one. Estée isi aminteste: “Era o crema incredibil de bogata, una dintre acele crème care lasa, ca prin magie, un parfum delicios, ofera o senzatie matasoasa si contribuie la disparitia imperfectiunilor pasagere in timpul noptii. O revelatie."